10 maj 2024

Sol hela dagen, 30 grader men ändå inte jobbigt varmt. Men varmt för att vara början på maj.

Den närmsta bagaren (och den enda som man kan gå till på 5 min) har blivit sämre. Baguetterna ser ut som uppsvullna varmkorvar. Så idag tog jag bilen för att få en riktig baguette.

Mest trädgårdsarbete. Rensat ogräs förstås och tagit bort lite döda växter, körsbärsträdet och hallonbuskar.

Läste i en fransk trädgårdstidning om att rotskott, som ju både valnötsträdet och körsbärsträdet hade fått, kan vara väldigt dåliga för magnoliaträd. Kanske är det samma för andra träd också? Det finns två sorters rotskott, en sort växer normalsnabbt och är ingen fara med, men sedan finns det också en sort som växer väldigt snabbt och som kan död på moderträdet. Kanske är det något sådant som har hänt med valnöts- och körsbärs-trädet?

Sprejat vinplantorna med Bouillie Bordelaise. Ska försöka sköta om vinplantorna lite bättre.

Satte upp en takrosett i sovrummet.

Börjat försöka fixa stängningen av fönsterluckorna i sovrummet. Delen som man spänner upp ”kläppen” mot lossnade i höstas. Den var bara intryckt i träet och så har träet börja murkna eller ge med sig. Ska skruva dit någon ersättning, men nu har också fönsterluckan ”satt sig” lite, kanske för att den under vintern hängt utanför stödet från huset. Så nu kapar jag den nedersta delen av luckan för att kunna dra igen den över huvud taget.

När jag fixade i trädgården såg jag de här lustiga sakerna.

Små fröer inlindade i en stjälk (seedpods i the bodysnatchers 😮 ). Med det är nog fröer från cyklamen… Så här ser de ut när sitter fast lite närmare blomman/stjälken.

Middag hemma, provade att steka ryggbiff igen. Blev lite segt, men kanske beror på kvalitén på köttet… inte kvalitén på kocken.

Och jag kollade på ”3 body problem” som alla andra 😀 .

Comments are closed.